Pommonde is een concept van HZPC | Meer concepten >>
x

Frisse salade met rookworst

Ingrediënten (ca. 5 personen)

  • 1kg vaste aardappelen in stukken van ca. 3 cm (Pommonde stevig of Annabelle);
  • 2 kippenbouillon blokjes;
  • 350g rookworst of knakworst, diagonaal gesneden;
  • 1 eetlepel olijfolie;
  • 4 lente uitjes, diagonaal gesneden;
  • gesneden bieslook als garnering.

Dressing 

  • 2 eetlepels yoghurt;
  • 4 eetlepels mayonaise;
  • 1 eetlepel mosterd; 
  • 2 eetlepels olijfolie;
  • 1 eetlepel wijnazijn.

Bereidingswijze

  • Doe de aardappelen in en pan met zout water en breng aan de kook;
  • Voeg de bouillonblokjes toe aan het kokende water en kook in 10 à 15 minuten de aardappelen beetgaar;
  • Giet het water af;
  • Bak ondertussen de stukjes worst in olijfolie in ca 5 minuten. Regelmatig keren;
  • Meng alle ingredienten voor de dressing. Doe de aardappelen in een schaal, voeg de gesneden lente-uitjes en worst toe en roer de dressing erdoor;
  • Bestooi met gesneden bieslook als garnering.

Terug naar overzicht
  • http://t.co/IEYmknfO Amuse met aardappel, advocado en kleine garnaaltjes. Erg lekker!
    21/12 19:55
  • http://t.co/ecHai9wP Origineel aardappelgerecht met kerst? Probeer eens heerlijke -en mooie- aardappelwaaiers. ("Hasselback potatoes")
    20/12 10:50
  • http://t.co/UUfPA6aK Lekker Kerstrecept: Aardappel-filo taartjes met verse kruiden.
    18/12 20:40