Pommonde is een concept van HZPC | Meer concepten >>
x

Zoete aardappel scones

Ingrediënten

  • 450 gr kruimige aardappelen, geschild gewicht (Pommonde romig, luchtig of bloemig);
  • 60 gr roomboter
  • 60 gr basterdsuiker;
  • 60 gr rozijnen;
  • snufje zout;
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder of speculaaskruiden;
  • 170 gr zelfrijzend bakmeel;
  • ca. 1 eetlepel (gele) basterdsuiker.

Bereidingswijze

  • Snijd de aardappelen in stukjes en kook ze gaar in water zonder zout;
  • Laat ze goed uitlekken;
  • Verwarm de oven voor op 220ºC;
  • Stamp de nog warme aardappelen met gesmolten roomboter en voeg suiker, rozijnen, zout en kaneel toe;
  • Roer het zelfrijzend bakmeel er beetje bij beetje met een houten lepel doorheen, tot er een stevig deeg ontstaat;
  • Vorm van het deeg een ronde koek van ongeveer 5 cm dikte en leg deze op een ingevette bakplaat;
  • Kerf het deeg met een scherp mes in 8 à 10 punten en bak deze in 30 minuten goudbruin en knapperig;
  • Leg de koek op een rooster, bestrooi met basterdsuiker en laat ca. 10 minuten afkoelen;
  • Lekker met wat roomboter, of natuurlijk met jam en (slag)room!

Terug naar overzicht
  • http://t.co/IEYmknfO Amuse met aardappel, advocado en kleine garnaaltjes. Erg lekker!
    21/12 19:55
  • http://t.co/ecHai9wP Origineel aardappelgerecht met kerst? Probeer eens heerlijke -en mooie- aardappelwaaiers. ("Hasselback potatoes")
    20/12 10:50
  • http://t.co/UUfPA6aK Lekker Kerstrecept: Aardappel-filo taartjes met verse kruiden.
    18/12 20:40