Pommonde is een concept van HZPC | Meer concepten >>
x

Amuse met aardappel, garnalen en avocadomousse

Ingrediënten (12 personen)

  • 400 gram stevige aardappelen;
  • 2 limoenen;
  • 2 eetlepels notenolie (bijv. hazelnoot);
  • zout, peper;
  • 1 eetlepel gehakte bieslook;
  • 1 avocado;
  • 1 dl fond (bijv. vis- of gevogeltefond);
  • 150 gram Hollandse garnaaltjes;
  • extra nodig: 12 amuseglaasjes.

Bereidingswijze
(± 20 minuten)

  • Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van ½ x ½ cm;
  • Spoel ze goed onder koud stromend water. Doe de blokjes in een metalen vergiet en stoom ze boven een pan met kokend water in ongeveer 6 minuten beetgaar (tip: doe een opgevouwen theedoek tussen het deksel en het vergiet zodat het beter afsluit);
  • Doe intussen 3 theelepels limoensap in een kom;
  • Klop er druppelsgewijs de notenolie door, tot een dikke dressing;
  • Breng goed op smaak met zout en versgemalen peper;
  • Schep er de gestoomde aardappelblokjes en de gehakte bieslook door en laat goed afkoelen;
  • Schil de avocado en verwijder de pit. Pureer het vruchtvlees in een keukenmachine met 3 theelepels limoensap en de fond tot een luchtige mousse;
  • Vul de amuseglaasjes tot een derde met de aardappelblokjes;
  • Verdeel er de garnaaltjes over;
  • Lepel er de avocadomousse overheen;
  • Garneer met een heel klein schijfje limoen en wat sprietjes bieslook.

Tip: vervang de garnaal eens door in hele kleine blokjes gesneden rauwe tonijn

Terug naar overzicht
  • http://t.co/IEYmknfO Amuse met aardappel, advocado en kleine garnaaltjes. Erg lekker!
    21/12 19:55
  • http://t.co/ecHai9wP Origineel aardappelgerecht met kerst? Probeer eens heerlijke -en mooie- aardappelwaaiers. ("Hasselback potatoes")
    20/12 10:50
  • http://t.co/UUfPA6aK Lekker Kerstrecept: Aardappel-filo taartjes met verse kruiden.
    18/12 20:40