Pommonde is een concept van HZPC | Meer concepten >>
x

Homemade rösti

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen Pommonde stevig of Annabelle);
  • 25 ml (olijf)olie;
  • 25 gram ongezouten boter;
  • 1 ui, in schijfjes;
  • (zee)zout;
  • versgemalen zwarte peper.

Benodigd
Pan, kom, koekenpan met anti-aanbaklaag

Bereiding
Ca. 15 minuten; Baktijd: ca. 15 minuten

  • Boen de aardappelen schoon;
  • Breng in een grote pan de aardappelen met zout aan de kook;
  • Laat de aardappelen 10 minuten zachtjes koken;
  • Giet ze af in een vergiet en laat ze afkoelen;
  • Schil de aardappelen, rasp ze grof, of snijd ze in dunne reepjes;
  • Verhit de olie in de koekenpan;
  • Voeg de boter toe en bak hierin de schijfjes ui op laag vuur zacht en glanzend;
  • Meng de geraspte aardappelen met de gebakken ui in een kom en breng op smaak met zout en peper;
  • Bak de rösti zacht, ca. 7 à 10 minuten, tot ze goudbruin zijn;
  • Draai ze voorzichtig om en bak ze nog eens 5 minuten tot ook de achterkant goudbruin is. Eet smakelijk!

Varianten

  • Rasp eens wat kaas door de rösti.

Terug naar overzicht
  • http://t.co/IEYmknfO Amuse met aardappel, advocado en kleine garnaaltjes. Erg lekker!
    21/12 19:55
  • http://t.co/ecHai9wP Origineel aardappelgerecht met kerst? Probeer eens heerlijke -en mooie- aardappelwaaiers. ("Hasselback potatoes")
    20/12 10:50
  • http://t.co/UUfPA6aK Lekker Kerstrecept: Aardappel-filo taartjes met verse kruiden.
    18/12 20:40