Pommonde is een concept van HZPC | Meer concepten >>
x

Aardappelpuree met goulash

Ingrediënten puree

  • 1 kilo aardappelen (Pommionde luchtig of bloemig);
  • 100 gram boter;
  • circa 1 dl hete volle melk;
  • 6 eetlepels zure room;
  • (zee)zout;
  • versgemalen zwarte peper;
  • nootmuskaat;

Benodigd
Pan, koekenpan

Bereidingswijze
Ca. 5 minuten; Kooktijd: ca. 10 à 15 minuten

  • Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke kleine stukken, was de aardappelen, doe ze in een pan met water zodat de aardappelen net onder water staan;
  • Voeg zout toe;
  • Breng de aardappelen aan de kook en laat ze zachtjes gaar koken;
  • Giet de aardappelen goed af in een vergiet en doe ze terug in de pan;
  • Pureer de aardappelen met een pureestamper;
  • Roer de boter met een houten pollepel door de aardappelen;
  • Roer er geleidelijk de hete melk door, en vervolgens de room, precies totdat de puree de gewenste dikte krijgt;
  • Roer tot de puree licht en luchtig is en breng hem op smaak met zout en peper;
  • Voeg eventueel nog wat nootmuskaat toe.

Snelle goulash van entrecôte, uien en paprika

  • Snijd 500 gram entrecôte in stukjes of neem runderreepjes;
  • Snijd 2 uien en wat paprika's en tomaten in ringen;
  • Bak in een braadpan de stukjes entrecôte en voeg daarna de uien toe en fruit het geheel tot de uien glazig zien;
  • Voeg de ringen paprika toe en daarna de tomaten;
  • Het geheel hoeft daarna niet langer dan ca. 10 minuten zachtjes te bakken.

Varianten

  • Puree wordt extra romig door er een scheutje extra vierge olijfolie door te mengen;
  • Lekker met gebakken ui en spekjes;
  • Ook lekker met een fijngesneden rood pepertje en bieslook.

Terug naar overzicht
  • http://t.co/IEYmknfO Amuse met aardappel, advocado en kleine garnaaltjes. Erg lekker!
    21/12 19:55
  • http://t.co/ecHai9wP Origineel aardappelgerecht met kerst? Probeer eens heerlijke -en mooie- aardappelwaaiers. ("Hasselback potatoes")
    20/12 10:50
  • http://t.co/UUfPA6aK Lekker Kerstrecept: Aardappel-filo taartjes met verse kruiden.
    18/12 20:40