Pommonde is een concept van HZPC | Meer concepten >>
x

Gebakken aardappelpartjes

Ingrediënten

  • 1,5 dl olijfolie;
  • 4 tot 6 grote aardappelen (Pommonde romig of stevig, Annabelle);
  • (zee)zout;
  • bosje lente-uitjes;
  • rozemarijn of 1 theelepel gedroogde Provençaalse of Italiaanse kruiden.

Benodigd
Koekenpan

Bereidingswijze
Ca. 5 minuten; Baktijd: ca. 10 minuten

  • Snijd de aardappelen in de lengte in smalle partjes en dep ze droog met een schone theedoek of keukenpapier;
  • Verhit de olie in een grote koekenpan en leg een takje tijm (of gedroogde kruiden) in de koekenpan;
  • Bak de aardappelen, af en toe kerend, in ca. 10 minuten tot ze goudbruin zijn;
  • Voeg ca. 2 minuten voor het einde de kleingesneden lente-uitjes toe.

Varianten

  • Bak eerst wat spekblokjes of rauwe ham in de koekenpan en bak daarna de aardappelpartjes mee;
  • Voeg wat stukjes gerookte zalm toe als de aardappelpartjes bijna goudbruin zijn;
  • Smaakt ook heerlijk met een gebakken ei, paddestoelen en tomaten;
  • Een beetje paprikapoeder doet de aardappelen sneller bruinen.

 

Terug naar overzicht
  • http://t.co/IEYmknfO Amuse met aardappel, advocado en kleine garnaaltjes. Erg lekker!
    21/12 19:55
  • http://t.co/ecHai9wP Origineel aardappelgerecht met kerst? Probeer eens heerlijke -en mooie- aardappelwaaiers. ("Hasselback potatoes")
    20/12 10:50
  • http://t.co/UUfPA6aK Lekker Kerstrecept: Aardappel-filo taartjes met verse kruiden.
    18/12 20:40