Pommonde is een concept van HZPC | Meer concepten >>
x

Tomaat-aardappel ovenschotel

Ingrediënten

  • 1.2 dl olijfolie;
  • 1 ui, fijngehakt;
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt;
  • 6 grote tomaten, ontveld, zonder zaad en fijngehakt;
  • 1 kg aardappelen (Pommonde romig, luchtig, stevig of Annabelle);
  • 250 gr. spekblokjes of gehakt;
  • zout;
  • versgemalen peper;
  • peterselie, om te garneren.

Benodigd
Koekenpan, ovenschaal

Bereidingswijze
Ca. 25 minuten; Oventijd: ca. 45 à 60 minuten

  • Verwarm de oven voor op ca. 190°C;
  • Snijd de aardappelen in de lengte in smalle partjes en dep ze droog met een schone theedoek of keukenpapier;
  • Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de uien en knoflook in ca. 5 min. (niet bruin);
  • Voeg de apart gebakken spekblokjes of het apart gebraden gehakt eraan toe;
  • Voeg de aardappelen toe en bak deze 10 min. mee;
  • Voeg circa tweederde deel van het tomatenmengsel toe en laat het nog 1 min. meebakken;
  • Breng op smaak met peper en zout;
  • Doe het mengsel in een ovenschaal of casserole en zet deze 45-60 min. in de oven;
  • Omdat de aardappelen gelijktijdig gaar moeten zijn, is het belangrijk dat er rondom voldoende olijfolie aanwezig is;
  • Voeg eventueel nog wat extra olijfolie toe;
  • Voeg 5 min. voor het einde van de oventijd de rest van de gesneden tomaten toe;
  • Garneer met peterselie.

Varianten

  • In plaats van tomaten kunt u ook stevige champignons en/of paprika's gebruiken

Terug naar overzicht
  • http://t.co/IEYmknfO Amuse met aardappel, advocado en kleine garnaaltjes. Erg lekker!
    21/12 19:55
  • http://t.co/ecHai9wP Origineel aardappelgerecht met kerst? Probeer eens heerlijke -en mooie- aardappelwaaiers. ("Hasselback potatoes")
    20/12 10:50
  • http://t.co/UUfPA6aK Lekker Kerstrecept: Aardappel-filo taartjes met verse kruiden.
    18/12 20:40