Pommonde is een concept van HZPC | Meer concepten >>
x

Pommes Duchesse

Ingrediënten

  • 4 middelgrote aardappelen (Pommonde romig, luchtig, bloemig);
  • water;
  • 3 eierdooiers;
  • 40 gram (ongezouten) boter;
  • snufje gemalen nootmuskaat;
  • (zee)zout.

 

Benodigd
Pan, spuitzak, bakblik

Bereidingswijze
Ca. 5 minuten; Kook- en oventijd: ca. 25 minuten

  • Verwarm de oven voor op 250°C;
  • Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke kleine stukken;
  • Was de aardappelen, doe ze in een pan met water zodat de aardappelen net onder water staan. Voeg zout toe;
  • Breng de aardappelen aan de kook en laat ze zachtjes gaar koken;
  • Giet de aardappelen goed af in een vergiet en doe ze terug in de pan;
  • Prak de aardappelen met een pureestamper;
  • Roer de eierdooiers en boter met een pollepel door de puree en breng op smaak met nootmuskaat en zout;
  • Blijf roeren tot er een egale massa ontstaat;
  • Vet een bakplaat in met boter;
  • Vul een spuitzak, met een grote, stervormige spuitmond, met de aardappelpuree en spuit rozetten op de ingevette bakplaat;
  • Bak de rozetten in de oven in ca. 5 minuten goudbruin. Het kan ook onder de hete grill.

Varianten

  • In plaats van rozetten kan het pureemengsel ook als rand van een ovenschotel dienen;
  • Lekker met amandelschaafsel.

Terug naar overzicht
  • http://t.co/IEYmknfO Amuse met aardappel, advocado en kleine garnaaltjes. Erg lekker!
    21/12 19:55
  • http://t.co/ecHai9wP Origineel aardappelgerecht met kerst? Probeer eens heerlijke -en mooie- aardappelwaaiers. ("Hasselback potatoes")
    20/12 10:50
  • http://t.co/UUfPA6aK Lekker Kerstrecept: Aardappel-filo taartjes met verse kruiden.
    18/12 20:40