Pommonde is een concept van HZPC | Meer concepten >>
x

Verse frites

Ingrediënten

  • 4 grote aardappelen (Pommonde bloemig);
  • frituurvet of zonnebloemolie;
  • (zee)zout.

Benodigd
Friteuse

Bereiding
10 minuten; Baktijd: 5/8 en 4 minuten

  • Aardappelen schillen, wassen en droogdeppen met keukenpapier;
  • Snijd ze in reepjes van ca. 1 cm dik;
  • Verhit de friteuse tot ca. 150°C;
  • Bak de frites voor ca. 5 tot 8 minuten, tot ze zacht, maar nog niet bruin zijn;
  • Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier;
  • Het afbakken, zie hieronder, kan aansluitend gebeuren, maar beter is om er wat tijd tussen te nemen;
  • Verhoog de temperatuur van de friteuse tot ca. 190°C;
  • Frituur de voorgebakken frites 3 à 4 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn;
  • Zorg dat de frites niet aan elkaar plakken;
  • Laten uitlekken op keukenpapier. Bestrooi ze met (zee)zout.

    Sausjes
  • Mayonaise, mosterd en paprikapoeder;
  • Mayonaise, tomatenketchup en gemberpoeder;
  • Tapenade.

Varianten

  • Bak in een koekenpan wat klein gesneden uitjes en serveer deze over de frites  

Terug naar overzicht
  • http://t.co/IEYmknfO Amuse met aardappel, advocado en kleine garnaaltjes. Erg lekker!
    21/12 19:55
  • http://t.co/ecHai9wP Origineel aardappelgerecht met kerst? Probeer eens heerlijke -en mooie- aardappelwaaiers. ("Hasselback potatoes")
    20/12 10:50
  • http://t.co/UUfPA6aK Lekker Kerstrecept: Aardappel-filo taartjes met verse kruiden.
    18/12 20:40