Pommonde is een concept van HZPC | Meer concepten >>
x

Sperziebonen schotel

Ingrediënten

  • 400 gram rundergehakt;
  • 500 gram sperziebonen;
  • 4 uien middelgroot;
  • tomatenpuree groot blikje;
  • rundvlees bouillon ongeveer anderhalf tablet in ongeveer 200 ml heet water;
  • pommonde bloemig aardappelen;
  • melk;
  • maggie;
  • nootmuskaat;
  • paprika poeder;
  • cayenna poeder;

Benodigdheden
Ovenschaal

Bereidingswijze (30 á 45 minuten)

  • Aardappelen schillen en koken;
  • Sperziebonen in stukjes snijden en niet al te gaar koken;
  • Uien snijden;
  • Gehakt in de koekenpan mooi bruin bakken, de uien mee laten bakken;
  • Dan de tomatenpuree erbij en een paar minuten mee laten bakken zodat de tomatenpuree lekker op smaak komt;
  • Voeg de rundvlees bouillon en de sperziebonen toe aan het gehaktmengsel en roer het geheel door elkaar;
  • Op smaak maken met wat paprikapoeder en/of cayennepoeder;
  • Aardappelen fijn stampen. Melk aan de kook brengen en door de aardappelen roeren;
  • Met nootmuskaat en een beetje maggie de aardappelen op smaak brengen;
  • Doe het gehakt/sperziebonen mengsel onder in de ovenschaal en hier bovenop de aardappelpuree;
  • Ca. 15 minuten in de oven op 200 graden (hetelucht oven 180 graden).

Tip: strooi over de puree wat paneermeel en doe hierop wat klontjes boter zodat de puree een lekker knapperig korstje krijgt.

Terug naar overzicht
  • http://t.co/IEYmknfO Amuse met aardappel, advocado en kleine garnaaltjes. Erg lekker!
    21/12 19:55
  • http://t.co/ecHai9wP Origineel aardappelgerecht met kerst? Probeer eens heerlijke -en mooie- aardappelwaaiers. ("Hasselback potatoes")
    20/12 10:50
  • http://t.co/UUfPA6aK Lekker Kerstrecept: Aardappel-filo taartjes met verse kruiden.
    18/12 20:40