Pommonde is een concept van HZPC | Meer concepten >>
x

Pikante spiesjes met gamba en mojo verde

Ingrediënten (Borrelhapje, 15 stuks)

  • 200 gram aardappel, bij voorkeur kruimig (Pommonde bloemig);
  • 1/5 rode peper;
  • 50 ml (olijf)olie;
  • (grof) zeezout, grove peper;
  • 1 teen knoflook;
  • 15 gamba’s;
  • 3 eetlepels mojo verde (Spaanse delicatessenwinkel).

Bereiding

  • Schil de aardappelen en snijd ze in dikke korte frieten (4-5 cm lang);
  • Hak de rode peper ragfijn;
  • Meng met de helft van de olie;
  • Schep er de aardappelen door en breng goed op smaak met zout en peper;
  • Laat een half uur marineren;
  • Pers de knoflook uit;
  • Schep met de rest van de olie door de garnalen en laat ook marineren;
  • Warm intussen de oven, met daarin de ovenschaal of bakplaat, voor op 225°C;
  • Vet de ovenschalen in met olie;
  • Doe de aardappelen in de hete ovenschaal en zet ongeveer 20 minuten in de oven totdat dit gaar en goudbruin is;
  • Schep zo nu en dan om;
  • Bak de gamba’s in een (grill)pan.

Serveren
Serveer op een prikker een gamba, blokje aardappel en de mojo verde

Tip:  Mojo verde kun je heel gemakkelijk ook zelf maken

  • 8 eetlepels gehakte peterselie;
  • ¼ groene paprika;
  • 2 teentjes knoflook;
  • ¼ theelepel zout;
  • ¼ theelepel gemalen zwarte peper;
  • ¼ theelepel komijnpoeder (of djinten);
  • 1 dl olijfolie, extra vierge.

 

  • Pureer peterselie, paprika en knoflook grof;
  • Voeg zout, peper, komijnpoeder en olijfolie toe en pureer nogmaals (mag zo grof blijven als pesto);
  • Breng eventueel nog op smaak met zout en peper.

Terug naar overzicht
  • http://t.co/IEYmknfO Amuse met aardappel, advocado en kleine garnaaltjes. Erg lekker!
    21/12 19:55
  • http://t.co/ecHai9wP Origineel aardappelgerecht met kerst? Probeer eens heerlijke -en mooie- aardappelwaaiers. ("Hasselback potatoes")
    20/12 10:50
  • http://t.co/UUfPA6aK Lekker Kerstrecept: Aardappel-filo taartjes met verse kruiden.
    18/12 20:40