Pommonde is een concept van HZPC | Meer concepten >>
x

Roomaardappeltjes met gerookte eendenborstfilet

Ingrediënten (Voorgerecht, 24 personen)

  • 14 sjalotten;
  • 7 flinke eetlepels boter;
  • 7 dl. fond (of water met wat bouillonpoeder);
  • 14 theelepels limoensap;
  • zout, peper;
  • 14 aardappelen vast kokend, ca. 1400 gram (Pommonde romig);
  • 1400 gr. pastinaak;
  • 7 dl room;
  • 28 takjes dragon;
  • stukje gerookte eendenborstfilet van ca. 700-1050 gram.

Bereidingswijze

  • Snijd de sjalot in grove ringen;
  • Smelt de boter in de pan;
  • Fruit de sjalot op een laag vuur zachtjes 2-3 minuten;
  • Neem sjalot uit de pan en houd apart;
  • Voeg fond, limoensap en een snufje zout toe aan de pan;
  • Zet het vuur even uit;
  • Schil intussen de aardappel en pastinaak;
  • Snijd of schaaf alles in dunne plakjes;
  • Doe de aardappel in de pan;
  • Doe de pastinaak er boven op en breng zachtjes aan de kook; 
  • Zet het vuur laag en laat afgedekt in ongeveer 10 minuten beetgaar stoven;
  • Ris intussen de blaadjes van de takjes dragon;
  • Neem aardappel en pastinaak uit de pan en schep de dragon door de aardappel en pastinaak;
  • Voeg de room en sjalot toe aan het achtergebleven stoofvocht. Warm goed door; 
  • Pureer in een maatbeker met een staafmixer of pureer in een blender tot een mooie gladde saus; 
  • Breng op smaak met zout en peper.

Serveren

  • Schik de aardappel en pastinaak op mooie borden. Druppel er de romige saus omheen;
  • Leg er wat plakjes gerookte eendenborstfilet op en garneer met nog wat dragon.

 

Terug naar overzicht
  • http://t.co/IEYmknfO Amuse met aardappel, advocado en kleine garnaaltjes. Erg lekker!
    21/12 19:55
  • http://t.co/ecHai9wP Origineel aardappelgerecht met kerst? Probeer eens heerlijke -en mooie- aardappelwaaiers. ("Hasselback potatoes")
    20/12 10:50
  • http://t.co/UUfPA6aK Lekker Kerstrecept: Aardappel-filo taartjes met verse kruiden.
    18/12 20:40