Pommonde is een concept van HZPC | Meer concepten >>
x

Amuse van oriëntaalse salade

Ingrediënten (Amuse, 30 stuks)

  • 400 gram vastkokende aardappelen 
  • zout, (vers) gemalen peper
  • 1 eetlepel Japanse sojasaus (Kikkoman)
  • 1½ eetlepel gembersiroop
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 2 lente-uitjes
  • 1 bosje koriander

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes van ½ x ½ cm 
  • Kook of stoom de blokjes in water met zout in korte tijd (ca. 8 minuten) beetgaar 
  • Giet ze direct af in een vergiet en spoel goed af met koud stromend water en laat goed uitlekken
  • Klop intussen een dressing van de sojasaus, gembersiroop en citroensap 
  • Klop er druppelsgewijs de sesamolie en olijfolie door 
  • Snijd de lente-ui in flinterdunne ringetjes 
  • Schep de dressing en de lente-ui door de aardappelblokjes 
  • Breng goed op smaak met peper en laat ongeveer 1 uur marineren (schep af en toe om)

Serveren

  • Schep telkens een eetlepel van de oriëntaalse salade op een amuselepel en garneer met een blaadje koriander

Tip: ook lekker met in kleine blokjes gesneden gerookte kip erdoor

 

Terug naar overzicht
  • http://t.co/IEYmknfO Amuse met aardappel, advocado en kleine garnaaltjes. Erg lekker!
    21/12 19:55
  • http://t.co/ecHai9wP Origineel aardappelgerecht met kerst? Probeer eens heerlijke -en mooie- aardappelwaaiers. ("Hasselback potatoes")
    20/12 10:50
  • http://t.co/UUfPA6aK Lekker Kerstrecept: Aardappel-filo taartjes met verse kruiden.
    18/12 20:40