Pommonde is een concept van HZPC | Meer concepten >>
x

Aardappel-courgette’ragout’ met gebakken witvis

Ingrediënten (Hoofd-bijgerecht, 4 personen)

  • 650 gram vaste /stevige aardappelen (Pommonde stevig of Annabelle); 
  • 1 courgette;
  • 2 sjalotjes;
  • 40 gram boter;
  • 1-2 dl groentenbouillon;
  • 1 limoen;
  • 1 bosje basilicum;
  • olijfolie;
  • zout, grof gemalen peper;
  • ca. 500 gram witvis (bijv. zeeduivel, heilbot, kabeljauw, forel).

Bereidingswijze

  • Schil de aardappel, was de courgette;
  • Snijd aardappel en courgette in blokjes van ½ bij ½ cm;
  • Pel de sjalot en hak fijn. Rasp de schil van de limoen. Rasp alleen het groen;
  • Verhit de boter in een ruime pan;
  • Fruit de sjalot zachtjes 1 minuut glazig; 
  • Voeg aardappel toe en fruit zachtjes 2 minuten mee; 
  • Schep de courgette erdoor. Voeg 1½ dl bouillon en limoenrasp toe; 
  • Breng alles zachtjes aan de kook en laat afgedekt in ongeveer 5-8 minuten beetgaar stoven (voeg indien nodig nog wat bouillon toe);
  • Breng verder op smaak met zout en grof gemalen peper;
  • Scheur de basilicum in stukken en schep er op het laatst door; 
  • Druppel er eventueel nog een lepel extra vierge olijolie naar smaak over;
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de vis (eerst op de huidkant, dan omkeren) aan beide zijden mooi gaar.

Serveren

  • Doe de ragout in mooie diepe borden en serveer er de vis op;
  • Garneer eventueel met nog wat basilicum.

Tip: heb je een rookoven, dan is het heerlijk om een stukje vis te roken en dit bij de ragout te serveren

 

Terug naar overzicht
  • http://t.co/IEYmknfO Amuse met aardappel, advocado en kleine garnaaltjes. Erg lekker!
    21/12 19:55
  • http://t.co/ecHai9wP Origineel aardappelgerecht met kerst? Probeer eens heerlijke -en mooie- aardappelwaaiers. ("Hasselback potatoes")
    20/12 10:50
  • http://t.co/UUfPA6aK Lekker Kerstrecept: Aardappel-filo taartjes met verse kruiden.
    18/12 20:40