x
Aardappel-courgette’ragout’ met gebakken witvis
Ingrediënten (Hoofd-bijgerecht, 4 personen)
- 650 gram vaste /stevige aardappelen (Pommonde stevig of Annabelle);
- 1 courgette;
- 2 sjalotjes;
- 40 gram boter;
- 1-2 dl groentenbouillon;
- 1 limoen;
- 1 bosje basilicum;
- olijfolie;
- zout, grof gemalen peper;
- ca. 500 gram witvis (bijv. zeeduivel, heilbot, kabeljauw, forel).
Bereidingswijze
- Schil de aardappel, was de courgette;
- Snijd aardappel en courgette in blokjes van ½ bij ½ cm;
- Pel de sjalot en hak fijn. Rasp de schil van de limoen. Rasp alleen het groen;
- Verhit de boter in een ruime pan;
- Fruit de sjalot zachtjes 1 minuut glazig;
- Voeg aardappel toe en fruit zachtjes 2 minuten mee;
- Schep de courgette erdoor. Voeg 1½ dl bouillon en limoenrasp toe;
- Breng alles zachtjes aan de kook en laat afgedekt in ongeveer 5-8 minuten beetgaar stoven (voeg indien nodig nog wat bouillon toe);
- Breng verder op smaak met zout en grof gemalen peper;
- Scheur de basilicum in stukken en schep er op het laatst door;
- Druppel er eventueel nog een lepel extra vierge olijolie naar smaak over;
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de vis (eerst op de huidkant, dan omkeren) aan beide zijden mooi gaar.
Serveren
- Doe de ragout in mooie diepe borden en serveer er de vis op;
- Garneer eventueel met nog wat basilicum.
Tip: heb je een rookoven, dan is het heerlijk om een stukje vis te roken en dit bij de ragout te serveren
Terug naar overzicht